Language - Sprache - Taal fredag, 05-06-2020 Print
Indhold
Lidt om pladskortet
Zoom
Du kan selv vælge detaljegraden på kortet ved at bruge + og - knapperne i øverste venstre hjørne af kortet.

Navigation
Du kan bevæge dig rundt på kortet ved at benytte pileknapper i øverste venstre hjørne af kortet. Du kan også navigere ved at "trække" i kortet med musen.

Stort kort
Du kan se kortet i en større udgave ved at trykke på linket "Åben stort kort".
EN DEL AF:

Links

Legoland Legoland

Familiernes eget land, bygget af mere end 50 millioner LEGO klodser. Mere end 50 familievenlige aktiviteter. Åbent fra tidligt forår til sent efterår.
Givskud Zoo Givskud Zoo

I Givskud Zoo kan du opleve dyr fra hele verden – kør på safari i bus eller i egen bil blandt de vilde dyr, hvor du finder mere end 120 forskellige dyrearter.
Danfoss Universe Danfoss Universe

Oplevelsespark med levende naturfænomener, spændende teknik og aktiviteter i relation til de fysiske love. Sjov for alle medlemmer af familien.
Marsken og Vadehavet Marsken og Vadehavet

Marsken og Vadehavet er et rigtigt spændende kultur- og naturområde med udstrakte enge, frodig havbund og sandstrand så langt øjet rækker. Her ses sæler, kolossale fugleflokke og ikke mindst Sort Sol når hundredtusinder af stære danser på aftenhimlen.
Danmarks dåbsattest Danmarks dåbsattest

Den store Jellingsten er Skandinaviens største og prægtigste runesten, også kaldet "Danmarks Dåbsattest". Stenen er uden sidestykke Danmarks fornemste runesten. Runestenen er samtidig det ældste monument over kristendommens indførelse i Danmark.
Rejst ca. år 965 over Gorm den Gamle og Thyra Danebod af sønnen Harald Blåtand.
Efter tidens skik er det stenrejserens egne bedrifter der forherliges "den Harald der vandt sig hele Danmark og Norge og gjorde danerne kristne".
Genoplev 1864 på toppen af Dybbøl Genoplev 1864 på toppen af Dybbøl

Dybbøl Banke og Als var i 1864 slagmarken for krigshandlinger mellem den preussiske og den danske hær. Kampene krævede her så store tab af menneskeliv, at Dybbøl er blevet et nationalt symbol for eftertiden, og betyder stadig meget for danskerne.
Schackenborg Slot Schackenborg Slot

5 km vest for Tønder ligger den idylliske landsby Møgeltønder, hvis historie kan føres tilbage til oldtiden. Her finder man Nordeuropas smukkeste landsbygade fra begyndelsen af 1700-tallet samt Schackenborg Slot.
I 1993 blev Schackenborg og de tilhørende avlsgårde og jorde overtaget af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, som sammen med Prinsesse Marie er bosiddende på Schackenborg Slot.
Slottet er ikke åbent for offentligheden. I sommerperioden er der guidede ture i Schackenborg Slotshave.
Vadehavscentret.dk Vadehavscentret.dk

Udstilling om natur, stormflod og kultur i marsken og Vadehavet.
Hør om og se trækfuglene og sælerne.
Stormflodskatastrofer.
Mandø.
Sønderborg Slot Sønderborg Slot

Sønderborg Slot blev grundlagt som borg i sidste halvdel af 1100-tallet.
I 1550-70 blev borganlægget bygget om til et firefløjet slot i renæssancestil og i begyndelsen af 1700-tallet ændredes slottets facader til det nuværende barokmæssige præg. I årene 1964-1973 blev der gennemført en fuldstændig restaurering af bygningerne.
Der findes også et spændende museum på slottet.